top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLiel Prijs-Gerus

Tekenen kan overal

Zit jij weleens aan de telefoon en maak je dan figuurtjes op een papiertje, of iets anders wat je voor handen hebt, terwijl je aan het praten bent? Heb je wel eens in de kroeg gezeten en daar op de achterkant van een bierviltje iets getekend om iemand iets uit te leggen? Heb je ooit op het strand iets in het zand getekend met je vingers of en stok? Tekenen kan overal, je hebt er niet altijd een potlood en een stuk papier voor nodig.



Kinderen ervaren door het zelf doen maar ook door het ongelimiteerde wat ze nog in zich hebben als ze klein zijn. Als ze klein zijn vinden ze het heerlijk om zich uit te leven zoals zij dat zelf willen met een potlood, stift, krijtje, vingers etc! Hoe lastig dit ook kan zijn voor menig ouder; laat het gebeuren! Creëer geen beren op de weg voor je kind die er niet toe doen. We hebben allemaal een wasmachine in huis, een doekje of een grote emmer sop om het geklieder later weer op te ruimen.


Beter nog is neem je kind mee naar buiten; zoek een stok en laat hem tekenen in de aarde of in het zand. Neem stoepkrijt mee als je een wandeling gaat maken want ook stoepkrijt kan je overal gebruiken! Doe het samen, maak plezier en laat vooral je kind vrij in wat hij wilt ontdekken en doen!

37 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Martie Gerus
Martie Gerus
Jan 13, 2020

Hoe mooi is het dat je met wat fantasie, de mooiste tekeningen kunt maken. Inspirerende voorbeelden. Heerlijk om zo bezig te zijn

Like
bottom of page